Bezoek ook eens de Belgische variant van Hostwriters ... Klik hier!

Als tegengif voor over elkaar buitelend slecht nieuws (Oekraïne, iemand?), andere nieuwtjes. 

Een vrouw in het Poolse Krakau, Polen, dacht dat er een wild dier in de seringenstruik voor haar huis zat. Twee dagen lang leefde de arme vrouw oog in oog met het monster, dat hardnekkig op zijn plaats bleef zitten. Ten langen leste belde ze de dierenbescherming om hulp. Vanachter haar raam sloeg ze de werkzaamheden gade van de onverschrokken dierenbrigade.
Dierenrechtenactivisten kregen intussen lucht van het incident en kwamen een oogje in het zeil houden. De ene dacht dat het een leguaan was, iemand anders dacht aan een roofvogel. Het raadsel werd al snel opgehelderd. Het monster had geen hoofd, noch vleugels of zelfs poten. Het bleek een uit de kluiten gewassen croissant te zijn. Hoe de viennoiserie in de boom is terechtgekomen, is vooralsnog een - weliswaar smakelijk - raadsel.       

https://www.swr3.de/index.html - Leo Eder 

Vertraging ... und?

Wie dacht dat alleen België te kampen heeft met chronische treinvertragingen, verruimt beter de blik naar de buurlanden. Alleen kunnen de klagers hier misschien een voorbeeld nemen aan de manier waarop een Duitse vrouw ermee omging. In plaats van haar ongenoegen te uiten via de gebruikelijke kanalen, vond deze dame er niets beter op dan telkens wanneer ze noodgedwongen moest wachten op haar volgende verbinding, een stukje aan haar sjaal te breien. Claudia Weber stelde een gestreepte sjaal samen op basis van de vertragingen van haar trein. Dit als ludieke aanklacht tegen de Deutsche Bahn. Ze breide elke dag twee rijen met verschillende kleuren: grijze wol als de trein minder dan vijf minuten te laat was, roze wol bij vijf tot dertig minuten vertraging en rode wol als het meer dan een half uur bedroeg. Weber pendelt al meer dan 25 jaar dagelijks van Moosburg naar München voor haar werk. Toenemende vertragingen op de route waren voor haar aanleiding om de sjaal vorig jaar te breien. Het anderhalve meter lange kleurrijke kledingstuk vindt zijn oorsprong in ‘berusting, frustratie en woede’, vertelde Weber aan de Süddeutsche Zeitung. Ze zou graag zien dat de politiek en de spoorwegen wat meer geld investeren zodat de dienst naar behoren werkt. De zogenaamde vertragingssjaal van de treinforens uit München werd geveild voor 7550 euro. Op een internetplatform is maandagavond het hoogste bod uitgebracht.   

Solliciteren doe je zó

Geen enkel antwoord kreeg de 17-jarige Ashleigh Keenan op 60 sollicitaties. Niet geheel ongewoon, maar toch vreemd, vond de werkwillige jonge vrouw. Zowat zes jaar later kwam ze erachter waarom geen enkele potentiële werkgever de moeite nam om haar te antwoorden. Tijdens het opruimen van haar mailbox merkte de intussen 23-jarige Ierse dat ze indertijd nooit haar cv in de bijlages deed. In de plaats daarvan had ze 60 keer haar menstruatiekalender bij de sollicitaties gevoegd. De Ierse kon wel van schaamte wegzakken in de grond bij deze ontdekking, zag daarna de hilariteit in van haar lapsus en besloot haar stommiteit op Twitter te delen. Haar bericht ging viraal. Een recruiter liet weten: ‘Ik kan het niet genoeg zeggen: controleer je bijlagen! Ik heb alles gekregen, van naaktfoto's tot reisdocumenten tot een overlijdensakte.’ U weze gewaarschuwd.    

Kim Marie Moser - https://www.tag24.de/

Slimme vogel

Een Engelse dame ontving verschillende pakketten van Amazon, die ze nooit had besteld. Het duurde even voor ze doorkreeg hoe de vork in de steel zat. Het had iets te maken met Jaco, haar papegaai en Alexa, de stemassistent van  ... Amazon.  De slimme vogel zag hoe zijn baasje regelmatig gebruik maakte van de stemassistent om bestellingen te doen. In een periode van 40 dagen leerde de papegaai met Alexa te communiceren en kon muziek oproepen en de lichten manipuleren via spraakopdrachten. Na deze leerzame periode schakelde de vogel een versnelling hoger. De vrouw des huizes kreeg ongevraagd prei, noten, aardbeien en ijs geleverd, naast een waterkoker en een vlieger. Sinds ze erachter kwam wie de geheimzinnige besteller is, moet ze elke dag haar winkelkarretje op Amazon controleren om de door Jaco bestelde goederen eruit te halen.   

Bron: https://strannovosti.ru/strange/animals/umnyj-popugaj-pokupaet-cherez-umnuju-kolonku.html 

Amen

Hij was al verkoper van pizza’s en hulp voor ouderen, de humanoïde robot Pepper, die in 2014 het levenslicht zag. Tijd voor een promotie, en wel naar het heilige der heiligen: religie.   Nissei Eco onthulde een boeddhistische begrafenisrobot op de jaarlijkse  International Funeral Show in Tokio. Eerwaarde Pepper zal alle gebeden voorlezen die in zo'n geval gepast zijn, waarbij hij opmerkelijk betrouwbaarder en goedkoper is dan zijn menselijke tegenhanger. Gebrek aan priesters is in Japan een nijpend probleem; zeg maar een kruispuntenberoep. De bevolking vergrijst snel en religie ontvangt bijgevolg minder financiële steun van de kudde. Veel geestelijken moeten er een parttime baan bijnemen om rond te komen.  Overigens staat Europa niet afkerig tegenover het idee. Een Duitse predikant installeerde een ‘BlessuU-2-robot’ in de kerk, die maar liefst in vijf talen kan zegenen.

Bron: https://strannovosti.ru/techno/gadgets/robot-monah-pomolitsja-za-vashu-dushu.html 

Snorlax & Togetic

Luis Lozano en Eric Mitchell, twee agenten van het Los Angeles politiedepartement, negeerden een oproep om bijstand te verlenen bij een in gang zijnde winkeldiefstal. Ze hadden het te druk met het opsporen van virtuele figuurtjes uit de videogame Pokémon Go. Hun gesprekken werden via het centraal radiosysteem opgenomen. Daaruit bleek dat er een ‘Snorlax’ was gesignaleerd, een zeldzaam Pokémon-specimen. Uit de gesprekken kon opgemaakt worden hoe ze de virtuele exoot zouden proberen te klissen. Bovendien meldde Mitchell aan Lozano dat er nog een ‘Togetic’ in de buurt rondliep. De ‘Snorlax’ werd ingerekend, de achtervolging op de ‘Togetic’ werd enthousiast ingezet. Hoewel ze in alle toonaarden ontkenden op virtuele jacht te zijn geweest, werden de opgenomen gesprekken hen fataal. Beiden mochten hun lockers leegmaken.

Bron: https://www.eluniverso.com/noticias/internacional/policia-en-los-angeles-fueron-despedidos-por-ir-a-cazar-pokemones-en-vez-de-acudir-a-auxilio-por-robo-nota/