Beste auteur, speciaal voor jou ... Klik hier!

Verhaalanalyse, redactie, vormgeving

Te vaak zien wij boeken verschijnen die redactioneel te wensen overlaten. Dat is jammer en volstrekt niet nodig. Het verhaal mag dan nog zo goed zijn; als de interpunctie rammelt, de spelling te wensen overlaat, er plotgaten in het verhaal zitten of de tijdlijn hapert, haakt de lezer af. Bovendien krijgt de auteur het stigma van amateur opgeplakt en zal hij of zij hard moeten werken om daar vanaf te raken.

Redactie is een delicaat punt. Je moet er voor kunnen openstaan. Je manuscript wordt nauwgezet en kritisch onder handen genomen en je moet erin investeren. Het verdient zich echter terug in de geloofwaardigheid van de auteur die daarmee een solide basis legt voor zijn of haar toekomstige publicatie(s).

Hostwriters wil vooral dat elk boek dat door hun handen gaat, er professioneel staat. Het is dan ook bijzonder fijn te merken, dat iedere auteur met wie we samenwerken, niets dan lof heeft voor onze intense manier van aanpak. Wij delen tenslotte mee in de vreugde van goede recensies.


Redigeren en corrigeren vloeien vaak in elkaar over. De slotsom is dat het manuscript een volwaardig, literair verantwoorde vorm krijgt dat met trots door zowel de auteur als de potentiële uitgever naar buiten kan worden gebracht.