Een boek waard

Iedereen zit vol verhalen. Iedereen heeft iets meegemaakt waarvan soms gezegd wordt: daar moet je een boek over schrijven. Er zijn zelfs levens waarover dit gezegd wordt. Waarom niet, denk je dan. Inderdaad, alleen … hoe begin je eraan? Zowat iedereen kan schrijven, maar niet iedereen is een auteur. En als je je verhaal dan toch bekend wil maken, aan familie, vrienden, kennissen of zelfs buiten die grenzen, dan moet het ook goed zijn. Je zoektocht daarnaar heeft je tot hier gebracht.

Luisteren, voelen

De basis van elk verhaal is een goed gesprek. Een diepgaand gesprek om door te dringen tot de essentie. Wat wil je eigenlijk vertellen? Een geoefend schrijver heeft ook een geoefend oor. Het stellen van een gerichte vraag kan dan een nieuw palet openen van emoties, indrukken en herinneringen. Het verhaal moet gevangen worden in de juiste woorden. Over woorden zegt Hostwriter Mili: ”Het is niet hun betekenis die beroert, maar hun volgorde. Niet hun volume, maar hun klank. Woorden zijn zielen, op zoek naar een lichaam.”

Jouw verhaal

Genoeg gepraat. Schrijven! Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar het resultaat van je vertelde verhaal. Geen nood. Zodra een hoofdstuk klaar is, krijg je het te lezen, kun je bijsturen waar nodig. Geregeld zul je een mailtje of telefoontje van de hostwriters krijgen met een specifieke vraag. Klopt die datum? Regende het die dag? Was het meneer Jansen met één of twee s’en? Ad hoc research, zeg maar. Alles ten dienste van het verhaal. Jóuw verhaal.

Kosten

Voor een boek met een woordaantal van 40 à 50.000 woorden vraagt men gemiddeld tussen de 4.000 en 6.000 euro. De Hostwriters gaan anders te werk. Heb je al een manuscript geschreven? Wij analyseren het, benoemen de punten waaraan gewerkt moet worden, of de tijdlijn klopt, de personages, de setting, et cetera. Tegen acceptabele kosten geven we je een leidraad mee waarmee je zelf aan de slag kunt. Besluit je de taal- en verhaalkundige redactie door ons te laten uitvoeren, dan spreken we een prijs af, een deadline en andere aspecten. Heb je de wil je verhaal te vertellen en geen tijd of schrijverstalent? Neem contact met ons op. Wij komen, luisteren en leggen uit hoe we werken en wat we doen. Je zult aangenaam verrast zijn.