Hostwriting

Het nieuwe ghostwriten

Vertellen

Anonymus, een ‘naam’ die prijkt onder vele geschriften. Best wel een veelzijdig auteur, maar we kennen zijn of haar gezicht niet. En jij? Wil jij dat ook jouw verhaal, biografie, reisavontuur, carrière, familiegeschiedenis anoniem in de plooien van de tijd verdwijnt? Natuurlijk niet, en met reden. Chaque homme est une histoire qui n'est identique à aucune autre.* Jij wilt je verhaal kwijt, niet anoniem. Je hebt iets te vertellen.


* Iedere mens is een geschiedenis die aan geen enkele andere identiek is - Alexis Carrel, Frans chirurg, anatoom en bioloog 1873-1944

Luisteren

Maak er een gewoonte van zorgvuldig te luisteren naar wat anderen vertellen en kruip, voor zover mogelijk, in de geest van de ander.* Hostwriters vinden het warm water niet uit, al kennen ze de kunst van het luisteren. Dat doe je niet enkel met je oren, maar ook met je ogen, je gevoel, je inlevingsvermogen. Ieder mens is een wandelend boek voor wie het zien wil en kan. Het voorafgaande gesprek voor we beginnen te schrijven, is een van de belangrijkste aspecten van ons werk.

* Marcus Aurelius - Romeins keizer 121-180

Schrijven

De beste boeken zijn die, waarvan de lezer denkt dat hij ze zelf had kunnen schrijven.* Hierin zit de essentie van wat de Hostwriters voor je doen. Jouw stem, jouw eigenheid ademt doorheen je verhaal. Hoofdstuk na hoofdstuk geven wij je verhaal vorm; je ziet als het ware je verhaal geboren worden want we houden je bij de les. Laten zien wat we neerpennen, zodat je op elk moment betrokken blijft. Per slot van rekening is het jouw verhaal.

* Blaise Pascal - Frans wis- en natuurkundige en filosoof 1623-1662

Nalaten

Ne laisser aucun nom, c'est mourir tout entier.* Welbeschouwd wil iedereen iets nalaten, een bewijs van zijn of haar bestaan. Dat kan in dode steen zijn, in liquide rijkdom of in het levende, vibrerende woord. De grootste schat die een mens kan koesteren, altijd en overal, is de herinnering die herlezen en doorgegeven kan worden. Je zocht ghostwriters en krijgt de Hostwriters. Een subtiel, doorslaggevend verschil.

* In het geheel geen naam nalaten, dat betekent volkomen sterven - Jean Baptiste Racine, Frans toneelschrijver 1639-1699